Norite pranešti naujieną?
gitana@krastietis.lt

Nemokama reklama


Facebook draugai

2017-ieji – proveržio metai „Lietuvos geležinkeliams“ (0)

2018-01-14 15:18 | krastietis.lt

2017 m. pradėti pokyčiai iš esmės pakeitė situaciją „Lietuvos geležinkeliuose“. Bendrovė vežė daugiau keleivių ir krovinių, uždirbo daugiau pajamų. „Lietuvos geležinkeliai“ pirmą kartą tapo lyderiais Baltijos regione.

Praėjusiais metais sparčiai augo vežtų krovinių kiekis – pagal jų apimtis „Lietuvos geležinkeliai“ pirmavo Baltijos regione. Iš viso vežta 52,5 mln. tonų krovinių – dešimtadaliu daugiau nei 2016 m. Daugiausia vežta naftos ir jos produktų, mineralinių produktų, cheminių ir mineralinių trąšų, augalinės kilmės produktų.

Preliminariais duomenimis, per praėjusius metus „Lietuvos geležinkeliai“ uždirbo 443,7 mln. eurų pajamų – tai 11 proc. daugiau nei 2016 m.

„Praėjusių metų pradžioje pradėjome pokyčių programą „LG Efektas“, kuri įmonių grupei duos iš viso 28 mln. Eur teigiamą efektą. Jau dabar matome akivaizdžius rezultatus – išaugo pajamos, pavyko suvaldyti sąnaudas. Tapome lankstesni klientui ir tai matome pagal augančius krovinių vežimo rezultatus, naujas sutartis su strategiškai svarbiais partneriais“, – teigia „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Nepaisant intensyviai vykusių geležinkelio remonto darbų bei dėl to atšauktų dalies reisų, keleivių srautas taip pat ūgtelėjo. Iš viso per metus traukiniais važiavo 3,8 mln. keleivių – 0,7 proc. daugiau nei 2016 m.

Griežtai draudžiama kraštietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse, kopijuoti, dauginti, platinti ar kitaip atgaminti puslapio turinį be raštiško kraštietis.lt įkūrėjo sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti kraštietis.lt kaip pirminį informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią kraštietis.lt nuorodą.

Komentarai (0)

Komentarų nėra


Rašyti komentarą

Už komentarų turinį tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę lankytojai, todėl kraštietis.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę. Mes pasiliekame teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus.

* - būtina užpildyti.


Visos teisės saugomos Visos teisės saugomos

Visos teisės saugomos. © 2014-2024 kraštietis.lt

Kopijuoti, dauginti, platinti ar kitaip atgaminti puslapio turinį galima tik gavus raštišką kraštietis.lt sutikimą.

krastietis.lt - Raseinių naujienos vertinamos 5.0 balais iš 5 , remiantis 32 skaitovų vertinimais.