Norite pranešti naujieną?
gitana@krastietis.lt

Nemokama reklama


Facebook draugai

2014 m. gegužės 25 d. rinkimai į Europos Parlamentą (1)

2014-05-21 15:23 | Arvydas Nekrošius

rinkimai

Nusprendėme šiek tiek supažindinti su mūsų – Raseinių krašto politikais, kurie pretenduoja į Europos parlamento pareigybes. Labai gaila, bet mūsų krašte tokių politikų atsirado vos keletas. Tai partijos Tvarka ir teisingumas atstovė Aldona Ona Radčenko ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Andrius Kasparavičius. Norėtūsi, jog sekančiuose Europos parlamento rinkimuose mūsų krašto politikų padaugėtų.

Šiek tiek informacijos apie pačius kandidatus.

ona radčenko

Aldona Ona Radčenko

Gimė 1946 m. spalio 28 d. Raseinių rajono Pramedžiavos kaime.
1953 m. pradėjo lankyti Pramedžiavos septynmetę mokyklą; nuo aštuntos klasės mokėsi Girkalnio vidurinėje mokykloje, ją baigė 1964 m.
Tais pačiais metais pradėjo dirbti pavaduojančia mokytoja Girkalnio vidurinėje mokykloje, vėliau Kalnujų pagrindinėje mokykloje.
1968 m. pradėjo dirbti Viduklės vidurinėje mokykloje.
Nuo 1976 m. spalio mėn. pradėjo dirbti partinės organizacijos sekretore Vosiliškio tarybiniame ūkyje, o nuo 1977 m. – Nemakščių tarybiniame ūkyje.
1982 m., neakivaizdiniu būdu baigusi Šiaulių pedagoginio instituto pradinio mokymo pedagogikos ir metodikos specialybę, dirbo Viduklės ir Nemakščių vidurinėse mokyklose.
2006 m. pradėjo dirbti Seimo kanceliarijoje Seimo nario Remigijaus Ačo padėjėja.
Nuo 2012 m. iki dabar eina Raseinių rajono Kultūros centro direktoriaus pavaduotojo kultūrai pareigas.
Ištekėjusi, vyras Vladimiras – pensininkas, sūnūs – Saulius, Vladimiras, Giedrius, Andriejus.

Daugiau apie kandidatą galite pasiskaityti VRK tinklapyje.

andrius

Andrius Kasparavičius

Gimė 1983 m. rugsėjo 20 d. Raseiniuose.
2002 m. baigė Raseinių „Žemaičio“ gimnaziją (dabar – Prezidento Jono Žemaičio gimnazija). Mokykloje dainavo ir šoko įvairiuose kolektyvuose. Buvo įsitraukęs į jaunųjų gamtininkų veikią, aplankė du Lietuvos rezervatus ir keletą kitų svarbių gamtos objektų, tarp jų – Drūkšių ekologinio ugdymo mokyklą prie Ignalinos atominės elektrinės. Tyrinėjo branduolinę energetiką Lietuvoje. Tyrimų metu surinkta medžiaga buvo panaudota knygoje „Atžaliečių žodis apie gamtą ir žmogų“. Mokydamasis gimnazijoje, aktyviai dalyvavo popamokinėje veikloje: buvo maironiečių ir fotoniečių būrelių narys, vedė šokių vakarus diskotekas, įkūrė mokyklos radijo stotį, organizavo gimnazijos bendruomenės talką rišti linus. Taip bendromis jėgomis gimnazistai vieni pirmųjų Lietuvoje patys užsidirbo pastovaus ryšio internetui. Buvo išrinktas į Lietuvos moksleivių sąjungą, organizavo įvairias edukacines ekskursijas. Gimnazijoje išrinktas moksleivių prezidentu reorganizavo moksleivių tarybos ir prezidento rinkimo tvarką, siekdamas padidinti veiklos kokybę.
1999–2001 m. atliko kompiuterių administratoriaus praktiką „Logina“ Raseiniuose. Tapo Lietuvos kompiuterininkų sąjungos nariu, trumpabangininku radijo mėgėju, turinčiu šaukinį LY4AT.
2000–2003 m. dirbo sistemų administratoriumi UAB „Kauneta“ Kaune.
2001 m. kartu su bendraminčiais Lietuvoje įsteigė organizaciją „Atviras Kodas Lietuvai“, platino atviro kodo programinę įrangą.
2002 m. buvo Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų Kauno miesto apygardos Statybininkų apylinkės komisijos nariu.
2002–2004 m. studijavo informatiką Kauno technologijos universitete. Ten pat dirbo kompiuterių techniku „LitNet“ valdymo centre, atliko bandymus, diegė naujos kartos interneto protokolą IPv6.
2004 m. dirbo sistemų administratoriumi UAB „E-Solutions“ ir UAB „Esperonus“ Kaune.
2004 m. išvyko į Jungtinę Karalystę ir ten dirbo lazerinių staklių operatoriumi „Microkerf Ltd“ Lesteryje, 2005–2007 m. – sistemų administratoriumi „Mirago Ltd“ Hampšyre, 2007–2009 m. – sistemų administratoriumi „Gamesys Ltd“ Londone, 2009–2013 m. – informacinių technologijų infrastruktūros vadovu „eCommera Ltd“ Londone, 2013–2014 m. – informacinių technologijų infrastruktūros vadovu „Concrete Media Ltd“ Londone.
2005 m. studijavo „Open University“, gilinosi į socialinius mokslus.
2006 m. kartu su bendraminčiais atkūrė Didžiosios Britanijos lietuvių jaunimo sąjungą (dabar – Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjunga). 2009–2010 m. buvo renkamas Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės tarybos nariu.
2009 m. buvo Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų komisijos nariu Jungtinės Karalystės diplomatinės atstovybės Bektono balsavimo punkte.
2010 m. kartu su bendraminčiais įsteigė nevyriausybinę organizaciją „Veritas London Lithuanians“.
2010–2011 m. išrinktas Pasaulio lietuvių bendruomenės XIII Seimo nariu.
2012 m. dalyvavo Seimo rinkimuose, iškeltas Emigrantų partijos (išlikdamas nepriklausomas).
2013 m. kartu su Lietuva2.it grupe aktyviai rėmė „Piliečių įstatymų leidybos iniciatyvos palengvinimą“ dėl platesnės demokratijos Lietuvoje, taip pat aktyviai dalyvavo renkant parašus dėl referendumo „Tautos valia“ (dėl žemės, referendumo parašų barjero, žemės gelmių – skalūnų ir pan.).
Išeivijoje dalyvavo įvairių lietuvių ir britų organizacijų, įskaitant senovės baltų tikėjimo ir pasaulėžiūros organizaciją „Anglijos Romuva“ ir futuristų „Humanity+“, veikloje. Aplankė lietuvių išeivių bendruomenes Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Kanadoje, Amerikoje, dalyvavo Pasaulio lietuvių dainų ir šokių šventėse, Londono Romuvos renginiuose. Parašė keletą straipsnių, sukūrė vaizdo reportažų, dažniausiai išeivijos temomis, taip pat elektroninio balsavimo problemomis.
Rengė diskusijas, protestus tiek Londone, tiek Lietuvoje, dalyvavo „Aš Lietuvai“, „Lietuva 2“ organizacijų idėjų rinkimuose. Siekdamas sustiprinti išeivių tarpusavio bendravimą ir palaikyti ryšius su Lietuva, organizavo tiesiogines vaizdo transliacijas internetu įvairių švenčių ir renginių metu (pvz., Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo ir kt.).

Daugiau apie kandidatą galite pasiskaityti VRK tinklapyje.

Jei nuspręstumėte palaikyti kraštietį ir norėtumėte už jį balsuoti, galėtumėte tai padaryti taip.

1. Gavę balsavimo biuletenį, pažymėkite partiją, už kurią norite balsuoti (paveikslėlyje raudonai pažymėta 1 numeriu). Jei norite palaikyti Aldoną Oną Radčenko pažymėkite kryželiu 5 partiją sąrašo eilėje. Jei norite palaikyti Andrių Kasparavičių pažymėkite kryželiu 9 partiją sąrašo eilėje.

2. Iš pasirinktos partijos kandidatų sąrašo pasirinkite 5 kandidatus, kuriems skirsite pirmumo balsus ir jų numerius aiškiai įrašykite apatinėje biuletenio dalyje esančiuose langeliuose. Jei norite palaikyti Aldoną Oną Radčenko pirmame langelyje įrašykite skaičių 11, kitus ketuis laukelius užpildykite iš to paties partijos sąrašo. Jei norite palaikyti Andrių Kasparavičių pirmame langelyje įrašykite skaičių 20.

Balsavimas

Pirmumo balsus galite skirti ir mažiau nei 5 kandidatams arba neskirti nė vieno. Jei to paties kandidato numerį įrašysite keletą kartų, bus įskaitomas tik vienas pirmumo balsas. Jeigu pildydami biuletenį suklydote, bet dar neįmetėte į balsadėžę, galite paprašyti pakeisti jį nauju biuleteniu.

Primename, kad rinkimų į Europos Parlamentą biuletenyje balsuojama ne už vieną kandidatą, o už visą kandidatų sąrašą. Jeigu Prezidento rinkimuose nugalėtojui atitenka viskas, o pralaimėjusiam nelieka nieko, tai rinkimuose į Europos Parlamentą galioja kitas principas – kuo daugiau kandidatų sąrašas gauna rinkėjų balsų, tuo daugiau mandatų jis gali tikėtis. Be to, kandidatų sąrašo eilę reitinguodami nustato rinkėjai.

vrk

Griežtai draudžiama kraštietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse, kopijuoti, dauginti, platinti ar kitaip atgaminti puslapio turinį be raštiško kraštietis.lt įkūrėjo sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti kraštietis.lt kaip pirminį informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią kraštietis.lt nuorodą.

Komentarai (1)


  1. IP:85.133.39.128

Rašyti komentarą

Už komentarų turinį tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę lankytojai, todėl kraštietis.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę. Mes pasiliekame teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus.

* - būtina užpildyti.


Visos teisės saugomos Visos teisės saugomos

Visos teisės saugomos. © 2014-2024 kraštietis.lt

Kopijuoti, dauginti, platinti ar kitaip atgaminti puslapio turinį galima tik gavus raštišką kraštietis.lt sutikimą.

krastietis.lt - Raseinių naujienos vertinamos 5.0 balais iš 5 , remiantis 32 skaitovų vertinimais.