Norite pranešti naujieną?
gitana@krastietis.lt

Nemokama reklama


Facebook draugai

Berteškių jaunimo projektas (0)

2014-07-31 10:54 | Arvydas Nekrošius

Berteškių bendruomenės jaunimas vykdo Raseinių rajono jaunimo pilietinių ir socialinių iniciatyvų projektą „Jaunimo savanoriškumo stiprinimas ir aktyvinimas“ ir liepos pradžioje vyko į Papušinio kaimą. Čia, Sargelių vaikų dienos centre kiekvieną vasaros darbo dieną renkasi vaikai ir jaunimas nuo 4 iki 18 metų.

Paaugliai gali ramioje aplinkoje pavalgyti, paruošti pamokas, sportuoti, žaisti. Šaunu, kad toks centras atsirado Sargeliuose ir užpildo kiekvieno skirtingų gebėjimų bei socialinių galimybių vaikų vasaros užimtumą. Centre dirba savanorės Ilona Andzelytė, Vilma Martišienė… Tai moterys, kurios sugeba suorganizuoti vaikus, kad per porą valandų jie prisirinktų pusę kibiro žemuogių, susitryntų jas su cukrumi ir išsikeptų blynų. Taip vaikui parodoma, ką gamta gali duoti ir kaip neturint daug pinigų išgyventi, pavalgyti, kad darbas ar veikla duoda rezultatų.

Svečiavimosi dieną Berteškių jaunimas su centro vaikais dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse – tai kūryba pagal vaikų bei suaugusiųjų mėgstamos menininkės Sigutės Ach naudojamą techniką, skystoji akvarelė. Vaikų darbuose veikė linksmi sparnuoti, gėlėti gyvulėliai, žvėreliai, augalėliai. Po meninės valandėlės vaišinomės cepelinais ir arbata. Centro mergaitės šoko savo pačių išmoktus pramoginius šokius, dalyvavome tinklinio varžybose. Diena praėjo turiningai. Tikimės ir toliau sėkmingai bendradarbiauti.

Dėkojame bendruomenės pirmininkei Loretai Sirvidienei, Betygalos seniūnui Stanislovui Trotilui, specialistė kultūrai Jolitai Pužaitienei, kurie padėjo įgyvendinti projektą, taip pat ir Berteškių jaunimui, kuris vyko stiprinti socialinių įgūdžių ir skatinti jaunų žmonių grupių bendradarbiavimą.

Ina Liorančatė
Berteškių neformalios jaunimo grupės vadovė

Griežtai draudžiama kraštietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse, kopijuoti, dauginti, platinti ar kitaip atgaminti puslapio turinį be raštiško kraštietis.lt įkūrėjo sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti kraštietis.lt kaip pirminį informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią kraštietis.lt nuorodą.

Komentarai (0)

Komentarų nėra


Rašyti komentarą

Už komentarų turinį tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę lankytojai, todėl kraštietis.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę. Mes pasiliekame teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus.

* - būtina užpildyti.


Visos teisės saugomos Visos teisės saugomos

Visos teisės saugomos. © 2014-2024 kraštietis.lt

Kopijuoti, dauginti, platinti ar kitaip atgaminti puslapio turinį galima tik gavus raštišką kraštietis.lt sutikimą.

krastietis.lt - Raseinių naujienos vertinamos 5.0 balais iš 5 , remiantis 32 skaitovų vertinimais.