Norite pranešti naujieną?
gitana@krastietis.lt

Nemokama reklama


Facebook draugai

Raseinių TAU atostogauja keliaudami (0)

2014-07-21 18:14 | Airinas Jermolajevas

DSC02962Raseinių Trečiojo amžiaus universiteto studentai sužinoję ,kad liepos 17-20 dienomis vyks Žagarės vyšnių festivalis, nutarė ten nuvykti ir jame pabūti.
Diena pasitaikė puiki. Ketriasdešimt šeši raseiniškiai vadovaujami Raseinių rajono savivaldybės tarybos narės, švietimo centro metodininkės Onos Babonienės pirmą valandėlę skyrė Kryžiaus kalno Šiaulių raj. Lankymui. Tik keliatas tenai buvo pirmą kartą, kiti buvę tik prieš 3,5 ar 15 metų. Sužinojome ,kad didesnių nei metras kryžių šiandien yra daugiau negu 100 tūktsančių o mažesnių negu metras kelis kartus daugiau. Nuo savęs tikėdamiesi sveikatos ar kitko didelius ir mažus kryželius paliko raseiniškiai.

DSC02862

 

Pietavome pakelės kavinėje “Plūgo broliai” Savininkė Irena Šliarpienė maloniai sutiko mus dvigubai pigiau įleisti į parką, kuriame matėme daug medžio skulptūrų, kalbinome gyvas meškas, vaikščiojome po pamergių, pabrolių ir jaunūjų tiltus.
Joniškyje, vadovės Onos Babonienės susitarimu, mūsų laukė gidas iš Joniškio muziejaus. Kartu su juo aplankėme sinagogą, didžiausią Lietuvoje katedra, pasivaikščiojome per bulvarą, ėjome kartu į skulptūrų parką. Joniškio turizmo centro darbuotojai direktorius Kęstutis Mačiulis bei vyr. Specialistė Rasa Skričiūnaitė. Turizmo centre buvome aptadinti bukletais, Joniškio žemėlapiais ir kita naudinga ir įdomia informacija.

DSC02926

Popiet vykome į Žagarę kur mus sutiko Regioninio parko darbuotoja, ji mums aprodė Žagarės dvarą, prieš 360 mln metų susiformavusią dolomitinę sieną, daugiausiai fotografuojama namą Lietuvoje tai “Bliūdų namas” namas ant kurio kaba daugybę įvairių dubenų. Aplankėme šv Petro ir Povilo bažnyčią, Barboros Žagarietės kapą. Nuvažiavome prie Latvijos sienos, ir taip galėjome pabūti kelias minutės Latvijos Respublikoje. Pavakariais keliavome į Vyšnių šventės atidarymą. Žagarės vyšnių festivalis prasidėjo šv. Mišiomis o po to tęsiasi Žagarės dvaro kieme. Visi kartu klausiamės Nacionalinio pr. Laureto G. Kuprevičiaus minčių.
Buvo labai įdomu, bet likome labai nuvilti jog festivalio atidarymo dieną, trūko vyšnių ar kaliausių atributikos, koncerte, gatvėse niekur nebuvo požymio jog šiuo metu vyksta Žagarės vyšnių festivalio atidarymas, Raseinių TAU studentai deja liko neįsigiję vyšnių ar vyšnių gaminių, tokių čia per atidarymą nebuvo. Raseinių Tau nariai, ir kiti raseiniškiai dėkoja tarybos nariai, švietimo centro metodininkiai Onai Babonienei už suorganizuotą įdomią, informacinią bei pažintinę kelionę.

Griežtai draudžiama kraštietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse, kopijuoti, dauginti, platinti ar kitaip atgaminti puslapio turinį be raštiško kraštietis.lt įkūrėjo sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti kraštietis.lt kaip pirminį informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią kraštietis.lt nuorodą.

Komentarai (0)

Komentarų nėra


Rašyti komentarą

Už komentarų turinį tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę lankytojai, todėl kraštietis.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę. Mes pasiliekame teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus.

* - būtina užpildyti.


Visos teisės saugomos Visos teisės saugomos

Visos teisės saugomos. © 2014-2024 kraštietis.lt

Kopijuoti, dauginti, platinti ar kitaip atgaminti puslapio turinį galima tik gavus raštišką kraštietis.lt sutikimą.

krastietis.lt - Raseinių naujienos vertinamos 5.0 balais iš 5 , remiantis 32 skaitovų vertinimais.